Afgelopen concerten

UITVERKOCHTE ZAAL  Vive la France bij Boer Hans!

Zaterdag 8 november organiseerde Theaterkoor Marcello een daverend optreden bij Boer Hans in Montfoort. Het was een uitwisselingsconcert met het Franse koor “Croqu’notes”.

Toen de 40 Fransen de bus uitstapten merkte Marcello meteen weer de vriendschap en enthousiasme waarmee ze in 2012 afscheid namen in Noord-Frankrijk.

Het weekend begon met een lunch in Woerden. De Fransen spraken nauwelijks Engels. Marcello’s kennis van de Franse taal was ook “moi”. Maar met handen en voeten en hier en daar een tolk hadden ze veel plezier.

De zaal van Boer Hans werd omgebouwd tot een knus theater. De rood-wit-blauwe Frans/Hollandse vlag was opvallend aanwezig.

’s Avonds bleken alle entreekaarten uitverkocht! Het publiek werd verrast met musical medleys, modern klassieke, populaire en wereldmuziek.  Bovendien werden de toeschouwers vermaakt met een vleugje theater. Hoogtepunt was de soliste Wendy Zondag. Menig luisteraar kreeg een brok in de keel bij haar “Gabriella Sang”.

Een grote verrassing voor Marcello was, dat het Franse koor 2 jaren lang geoefend had op het lied: “Aan de Amsterdamse Grachten”. Super knap, omdat de Nederlandse taal erg moeilijk te leren is.

Als afsluiting werd dit door beide koren samen gezongen, 4 stemmig. Het klonk overweldigend.

 Het feest ging door tot in de late uurtjes. De volgende dag verzamelde iedereen zich bij de Heksenwaag in Oudewater. Daar kregen de Fransen een rondleiding door een Franse gids. Ze gingen allemaal op de weegschaal en doorstonden de heksenproef.

Na een emotioneel afscheid en na het gezamenlijk zingen van “Eres tu” in de bus, werden de Fransen uitgezwaaid.

Nieuwe zangers en zangeressen zijn van harte welkom bij Theaterkoor Marcello. Om de week op dinsdagavond repeteren wij in Montfoort. 

Poster Vive La France: 

Aanvullende gegevens